Le plein soleil

Ste. Maxime, Parvis Heureux, Le Reve....... 

De ligging van de appartementen is aan het einde van een rustig doodlopend weggetje.

De zee is op 100 meter afstand, een smal publiek strand dat in het seizoen iedere nacht wordt schoongemaakt en aangeharkt met een zeer verzorgde boulevard.

Het zeilschooltje voor de deur zorgt iedere dag weer voor gezelligheid en reuring. Even verder liggen de strandtentjes waar je eventueel een bedje kunt huren of lekker kunt lunchen met de voetjes in het zand.

Op 300 meter afstand is een supermarkt en ook een bakker, beide  7 dagen geopend van 7 tot 8 ‘s-avonds, heerlijk brood en gebak maar ook voor een kippetje aan het spit.

Op 10 minuten lopen ben je in hartje Ste. Maxime waar het zomer en winter gezellig is en waar je kunt kiezen uit de diverse gezellige restaurantjes en terrassen.

Zoals ieder dorpje in de omgeving heeft ook Ste. Maxime een markt, op vrijdag, met veel speciaal kraampjes. Er is ook een overdekte markt die iedere dag is geopend, ook op zondag. Zo uniek en authentiek, vaste kraampjes met slagertjes, groente- vis-brood, kaas, olijven, bloemen, catering, je doet er je boodschappen, pakt er een drankje of koffietje bij het barretje en je dag kan niet meer stuk.

De kustweg is druk, zeker in het seizoen, maar je hebt je auto helemaal niet nodig want je hebt alles op loopafstand binnen je bereik.

Op 15 minuten lopen ben je midden in de haven waar je de Bateau Vert (www.bateauxverts.com) kunt nemen naar St. Tropez, een tochtje van 15 minuten. Je vaart door de haven van St. Tropez tussen alle mega boten en bootjes, en stapt uit midden in het centrum (tegenover café Senequier voor de kenner het ‘rode terras’). 

appartementen complex

De boot vaart het hele jaar door, in het seizoen zelfs 3 keer per uur tot 1 uur ‘s-nachts. Hoe luxe is dat, om even in een van de meest mondaine stadjes ter wereld, naar de markt te gaan, een hapje te gaan eten, te flaneren of een borreltje te gaan pakken en je met deze cabrio taxiboot weer terug te laten brengen..... 

Vanuit St. Tropez heb je de mogelijkheid een boottocht te maken naar diverse bestemmingen zoals Cannes, Les Issambres of naar de eilanden Île de Porquerolles, Île du Levant en Île de Port-Cros alwaar je je in de Caribien waant. 

zeilschooltje

uizicht op zee vanuit straatje

haven Sainte Maxime

te voet naar het stadje

boulevard Sainte Maxime

markt

overdekte markt

scroll verticaal     

Gemaakt met Berta.me